Stamppot boerenkool met knolselderij (koolhydraatarm)

 

 

stamppot-boerenkool-2Het is net maart maar nog steeds is het tijd voor stamppot! Maar deze worden altijd gemaakt met aardappelen, of toch niet?!

Vervang de aardappels door bijvoorbeeld knolselderij, pastinaak, koolraap, venkel of bloemkool. Experimenteer vooral naar eigen smaak.

Benodigdhedenย (voor 2 personen): 400 gram boerenkool, 1 knolselderij, 150 gram rundergehakt, peper en zout, ยฝ eetlepel mosterd

Bereiding:

  1. Maak de knolselderij schoon en snij deze in kleine blokjes
  2. Breng deze aan de kook in een pan met ruim water en voeg wat zout toe
  3. Leg boerenkool bovenop de knolselderij en laat samen koken totdat de knolselderij gaar is.
  4. Kruid de rundergehakt met peper en zout en bak deze in een koekenpan(olie niet nodig). Je kunt natuurlijk ook gehaktballen maken als je dat lekkerder vindt.
  5. Wanneer de knolselderij en boerenkool klaar: stampen maar! Gebruik een klein beetje kookvocht
  6. Roer het rulgebakken gehakt erdoor.
  7. Breng op smaak met een ยฝ eetlepel mosterd.

Probeer ook eens de variatie met bloemkool of venkel! Eet smakelijk. Weet jij nog andere lekkere variaties, laat deze dan hieronder in een reactie achter.

Ik vond dit wel een heerlijke stamppot maar vergeet niet knolselderij heeft wel een aparte smaak, mijn vriend vond het weer niks. Dus smaken verschillen haha

boerenkool-knolselijderijstamppot (2)

Advertenties

5 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s