ANDIJVIESTAMPPOT MET GEBAKKEN TOMAATJES

ANDIJVIESTAMPPOT MET GEBAKKEN TOMAATJES

Het zal je vast niet ontgaan zijn….Regen, wind en kou, maar je kan dan wel lekker binnen van alles doen zoals koken of schoonmaken of iets lekkers bakken.

Dus als het toch hondenweer is, is het dus weer tijd voor stamppot, hete soep, en heerlijke stoofpotjes.

Deze andijviestamppot is geen uitgesproken voorjaars – recept.

Door de pijnboompitjes en gebakken Cherry tomaatjes krijgt de stamppot een mediterraans tintje. Een herfstgerecht met een vleugje zomer, zeg maar!

 

 

andijviestamppot met gebakken tomaatjes 4

Andijviestamppot met gebakken tomaatjes
Voorbereiden, 
Bereiding 
Totaal 
Porties: 4 personen
Ingrediënten:
  • 1,5 kilo geschilde, kruimige aardappels
  • 50 gram pijnboompitten
  • 400 gram gesneden andijvie
  • 200 ml melk
  • 4 eetlepels azijn
  • 250 gram spekreepjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 bakjes cherry tomaatjes à 250 gram
Bereiden:
  1. Laat de aardappels in een grote pan met ruim water gaar koken tot ze zacht zijn
  2. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Neem van het vuur en laat afkoelen op een velletje keukenpapier
  3. Bak de spekjes terwijl de aardappels koken. Doe een klein beetje boter of olie in de koekenpan en bak de spekreepjes tot ze knapperig beginnen te worden. Voeg de ui toe en bak eventjes mee zodat de ui net niet rauw meer is.
  4. Bak in een andere pan de cherry tomaatjes in een beetje olijfolie tot ze zacht en goed warm zijn. Breng op smaak met peper en wat zout
  5. Verwarm de melk even in de magnetron of in een steelpannetje
  6. Giet de aardappels af en voeg de melk toe
  7. Stamp de aardappels met de melk tot puree en breng op smaak met peper en zout
  8. Voeg de andijvie toe en daarna de spekjes met de ui. Door de warmte van de spekjes zal de andijvie iets slinken, waardoor het beter door de puree te mengen is
  9. Roer met een houten lepel of spatel de andijvie, het spek-ui mengsel, de azijn en de helft van de pijnboompitten door de puree
  10. Serveer met de gebakken tomaatjes en garneer met de rest van de pijnboompitjes
Bon Apeti
Liefs Willemien
Advertenties

2 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s