Italiaanse rosbief met Parmezaanse kaas

voorgerecht

Italiaanse rosbief met Parmezaanse kaas Productfoto ID Shot 560x560

Het is altijd weer lekker om een 3 gangen menu te maken voor de kerstdagen en als je van koken houdt is het super leuk om iets te maken waar je gasten of gast erg blij van wordt. Van te voren wel even checken of diegene niet vegetarisch is.

En het is echt een feestelijk voorgerecht en het ziet er gewoon smakelijk uit dus dit is zeker iets wat ik zelf heerlijk vind smaken als voorgerecht.

hieronder de uitleg van wat je er allemaal voor moet kopen en de uitleg van hoe je het voorgerecht kan gaan maken.

Ik heb dit recept via jumbo en daar kan je dit allemaal mooi voordelig halen. En anders is lidl zeker een optie.

 

Italiaanse rosbief met Parmezaanse kaas

  • 4 porties
  • eenvoudig
  • 461 kcal per persoon
Voorbereidingstijd 45 min
Wachttijd 5 min
Totale tijd 50 min

Ingrediรซnten

500 g rosbief
1 snufje zout
1 snufje peper
40 g roomboter
2 el pijnboompitten
75 g rucola
4 el olijfolie extra vierge
4 tl balsamicoazijn
50 g Parmezaanse kaas

voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de rosbief met zout en peper. Verhit een braadpan en doe de boter in de pan. Wacht tot de boter niet meer bruist. Leg het vlees in de pan en bak rondom 5 min. aan.
  2. Bak nog ca. 10 min. met de deksel op de pan. Keer af en toe. Neem het vlees uit de pan en laat 5 min. onder aluminiumfolie rusten.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin. Snijd het vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakjes en verdeel het over de borden.
  4. Verdeel de rucola erover en besprenkel met de olie en de azijn. Bestrooi met de pijnboompitten, de kaas en peper naar smaak.

Voedingswaarden

per portie
Energie (Kcal) 461
Koolhydraten (G) 2
Eiwitten (G) 39
Vet (G) 33

Tip

Serveer de salade met gebakken aardappelen je hebt een heerlijk hoofdgerecht.

Advertenties

2 comments

  1. Oh jammie! Ik vind carpaccia zoiezo al heel lekker. Ook met tonijn bijvoorbeeld. Deze ga ik zeker eens proberen, maar dan wel met voorgesneden rosbief. Ik denk niet dat ik mooie dunne plakjes kan snijdenโ€ฆ :p Leuk blogje! xxx

    Liked by 1 persoon

    • Hihi thx meis…ah joh gewoon lekkere dikke plakkies….merk nu ik weer werk bloggen stil ligt..even weer zin maken hihi

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s