Warme herfstcrumble van rood fruit met gember, sinaasappel en kaneel

Herfst

20 min.

 

 

(2)

   

Bereiding

Kooktijd: 20 min.

Extra tijdsinformatie:

+ 30 minuten oventijd

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij vervolgens de appels in blokjes van 2 centimeter.

Schil de gember en rasp deze fijn. Rasp de oranjeschil van de sinaasappel en pers de sinaasappel uit.

Meng het rood fruit, de appelblokjes, 50 gram suiker, 1 theelepel kaneel en het sinaasappelsap in een kom.

Meng in een andere kom de haver, bloem, boterblokjes, sinaasappelrasp, geraspte gember, de overige kaneel en suiker. U kunt met de toppen van uw vingers het deeg kruimelig maken.

Schep het fruit in de ovenschaaltjes. Verdeel daarna het kruimeldeeg over het fruit en bak de fruitcrumble 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Serveer de warme crumble met een bol pistache-ijs.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s