Vorige week had ik opeens zin in boerenkool en ik bedacht me dat de supermarkten misschien nog geen boerenkool te koop hadden dus eerst even naar de Lidl daar hadden ze het nog niet.
En jumbo had het gelukkig wel dus haalde een zak boerenkool.
Kant en klare geschilde aardappels zijn bij Lidl weer goedkoper ik heb vaak 600 gram boerenkool en dan een kilo aardappels. Vind de voor geschile aardappels wel fijn de kruimige.
Benodigdheden;
-1 kilo aardappels anders 800 gram Lidl €1.40 minder gram ron de €1
– stamper
– snufje zout
– 600 gram boerenkool jumbo
– spekjes ongeveer 500 gram 2x 250 gram Lidl
– 1 rode paprika lidl
– jus ( maggi , potje waar je meerdere keren jus van kan maken)
– rookworst of worstjes lidl
– nootmuskaat en mostert
Stappenplan- hoe maak je het klaar:
Kook aardappels samen met de boerenkool 25 min lang.
Wel wachten tot het kookt en dan dus 25 min opzetten
Ondertussen de paprika in stukjes snijden.
Na 20 min kan je de rookworst mee laten pruttelen.
Spekjes bak je na ongeveer 15 min want die zijn zo klaar.
Ik deed de paprika stukjes erbij en mee bakken met de spekjes, 5 a 7 min.
Na 25 min alles afgieten en goed stampen met stamper.
Ik doe altijd een snufje mosterd erbij en nog nootmuskaat en wat zout en melk als ik alles door elkaar doe, geeft net een wat lekkerder smaak.
Eetsmakelijk beetje jus erop spekjes erover en smullen..
P.s die lekkere kleine worstjes deed ik een keer i.p.v een rookworst deze worstjes waren €1.50 bij Lidl en komen uit Duitsland herten en varkens worstjes gedroogd ik maakte ze even warm maar normaal bedoeld zo op te eten, maar je kan ze ook warm maken.
Hmm dat ziet er heerlijk uit 😋
LikeGeliked door 1 persoon
Ah dankje lief van boerenkool stampot is 1 van mn favorites
LikeGeliked door 1 persoon
Mmm heerlijk!
LikeGeliked door 1 persoon
Dankjewel 🥓🤭♥️
LikeLike
🙂
Aum Shanthi
LikeGeliked door 1 persoon
Vind je boerenkool ook zo lekker🤭
LikeGeliked door 1 persoon
Wij maken het op een hele andere manier klaar. Bij ons wordt het echt fijngestampt en wordt het puree genoemd.
Ik zal het eten als ik in Nederland ben maar ben er niet echt zot van 🤭
Aum Shanthi
LikeGeliked door 1 persoon
Ah ook grappige manier dus nog fijner dan met de stamper nou jammer dat je er nie zo gek op bent hou je wel van hete bliksem ( stampot appels) en stampot wortels enz….ach de 1 lust dit dr ander dat gewoon Maken waar je blij van wordt en wat je lekker vind smaken;-)
LikeLike
puree of zoals het ook genoemd wordt bij ons stomp is het echt antwerps woord. Wortelpuree heel graag maar zoals ik al schreef is het fijner.
hete bliksem nog nooit gegeten en van gehoord.
Ook is bij ons puree winterkost zoals ze het zeggen we zullen dan nooit in de zomer eten.
Aum Shanthi
LikeGeliked door 1 persoon
Leuk familie van mij woont ook in Antwerpen en puree aardappel puree maak ik wel eens vind ik lekker maar bij ons is aardappel puree alléén maar gestampte aardappels met vleugje melk hehe
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ken het
Bij ons gaat er ook soms wat melk in soms zelfs een eitje en boter.
Aum Shanthi
LikeGeliked door 1 persoon
eet smakelijk. 🙂
Aum Shanthi
LikeGeliked door 1 persoon
Dank heb het vorige week gemaakt en gegeten 🥦🥦
LikeGeliked door 1 persoon