Stampot andijvie met spekjes en paprika.

Ik ben altijd gek op een lekkere winter stampot. Stampot boerenkool, hutspot of zuurkool met banaan. En stampot andijvie vind ik ook wel lekker rauw of warm.Maar dit keer maakte ik stampot met andijvie met spekjes en stukjes paprika, dat smaakt heerlijk.

Ik kocht bij jumbo aardappeltjes en dan grote krieltjes 2 losse verpakkingen aan elkaar, want dit was totaal 700 gram. En stampot aardappels in zak waren duurder, soms net teveel aardappels. Was nu €1.40 kwijt en stampot aardappels kant en klaar kost al rond €2 nog wat. Aardappels schillen is een optie maar wij eten verder niet vaak aardappelen dus dan doe ik vaak kant en klaar, vind ik met zo makkelijk.

Andijvie krop kocht ik dit keer ook vers.€1 ofzo maar even goed wassen. Worst, dit x runder Worst van jumbo was €3 Maar is wel beter dan al dat varkens vlees.Spekjes budget €2 ofzo voor groot zakje.

1 gele paprika had ik in stukjes gesneden en dan door de spekjes gedaan mmm.

Benodigdheden.

2 x 350 gram aardappels grote kriel €1.67 ( zitten 2 pakjes Aan elkaar) is goedkoper of stampot aardappels jumbo voordeel verpakking €1.90 of €2.40 hangt er wel vanaf welke jumbo.

1 krop verse andijvie of zak met 500 gram andijvie

Spekjes 350-400 gram

1 runder worst

1 gele paprika

Jus

Je kan ook gewone aardappels kopen, kun je vaker gebruiken en je hebt puree voor stampot.

Hoe maak je het;

Snijd de andijvie krop in stukjes en was de andijvie. Dan de gele paprika of andere kleur wat je lekker vind in stukjes snijden. Dan doe je de aardappels met de andijvie in een grote pan.

Ondertussen de spekjes bakken en stukjes paprika erbij voegen lekker doorbakken tot de spekjes wat donkerder en knapperig worden.

En als de aardappels koken, vanaf het kookt 10 min tot kwartier opzetten kookwekker even aanzetten. Daarna afgieten en stampen.

Ik doe een snufje peper zout en noot muskaat erdoor en 2 thee lepels mostert.

De spekjes toevoegen en erdoor roeren.

Even een jus erbij maken, ik heb van maggi poeder waar je alléén water bij hoeft te doen en smullen maar lekker en simpel.

Wij eten er 2 dagen van.

eetsmakelijk.Lijkt jou dit ook lekker? Gr Willemien

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s